recept: Kovászolt cukkíni, Kifőzde
Kovászolt cukkíni
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8-10 apró cukkíni,
3 kis fej vöröshagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
egy kötés kapor,
2 szelet félbarna kenyér,






Ugyanúgy készítem, mint a kovászos uborkát. A hozzávalókat megmosom, a hagymákat meghámozom, több darabra vágom, a cukkínik végeit levágom, a nagyobbakat belül felhasítom.
Az üveg aljára teszem a kapor és a hagymafélék felét, beleteszem a cukkínikat, rá a kapor és hagyma másik fele, tetejébe a kenyér. Leszorító lapocskákat teszek a tetejére, ne dugja ki a kenyér a fejét, ha erjedni kezd a cucc.
Felöntöm jó meleg (de nem forró) vízzel, és literenként másfél evőkanál sót teszek bele.
Az üveget nem zárom le, de egy kistányért teszek a szájára, ne porosodjon, és a többi már csak idő kérdése. 3-5 nap alatt szépen átszineződik, akkor leszűröm róla a kaprot és kenyeret, és hűtőben tartom arra a kis időre, míg el nem fogy.
Intenzívebb ízesítést igényel, mint az uborka, de legalább olyan finom is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kovászos uborka
 kovászolt káposzta

Forrás: Hallomás alapján próbáltam ki. Bevált.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.09.04. Utoljára frissítve: 2010.06.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 04:43:23 - 1.97)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez