Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
8-10 apró cukkíni, 3 kis fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, egy kötés kapor, 2 szelet félbarna kenyér, só |
Ugyanúgy készítem, mint a kovászos uborkát. A hozzávalókat megmosom, a hagymákat meghámozom, több darabra vágom, a cukkínik végeit levágom, a nagyobbakat belül felhasítom. Az üveg aljára teszem a kapor és a hagymafélék felét, beleteszem a cukkínikat, rá a kapor és hagyma másik fele, tetejébe a kenyér. Leszorító lapocskákat teszek a tetejére, ne dugja ki a kenyér a fejét, ha erjedni kezd a cucc. Felöntöm jó meleg (de nem forró) vízzel, és literenként másfél evőkanál sót teszek bele. Az üveget nem zárom le, de egy kistányért teszek a szájára, ne porosodjon, és a többi már csak idő kérdése. 3-5 nap alatt szépen átszineződik, akkor leszűröm róla a kaprot és kenyeret, és hűtőben tartom arra a kis időre, míg el nem fogy. Intenzívebb ízesítést igényel, mint az uborka, de legalább olyan finom is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|